A Lélek döntései

2014.11.20 13:22

Mostanság a döntéseken töprengek, a lehetőségeken. Emlékszem, többször hallottam már azt a tipikus "soha vissza nem térő" alkalmat. Vajon tényleg van ilyen? Amikor olyan helyzetbe kerülsz, olyan döntés előtt állsz, ami tényleg egyedi? Ha így nézzük, akkor biztosan, hiszen minden pillanat egyedi. Mégsem aggódom :) 

 

Bármilyen döntést is hozol az adott helyzetben, számodra az a legjobb választás! Bármikor ki tudsz lépni egy szituációból, ha már megtapasztaltad, megtanultad, amit kellett. Persze, tudom, ez nagyon elvont meg minden :) 

Pedig csak át kell érezned, amit mondok :) 

Te magad, a lelked, a felsőbb, tudatos éned teremti meg a világodat, az emberi kapcsolataidat, a munkádat, mindent! Szóval te választottad ezt. Mert ezekben az élethelyzetekben akartad megtapasztalni, hogy milyen vagy. Ha ezt megérted, akkor tudsz újat teremteni. Ehhez tudatosnak kell lenned. Valóban átérezni, megérteni a jelenlegi életedet. Mindig ez az első lépés! 

Hogy megértsd, hogy ezt te választottad, így te vagy az egyetlen, aki ezen változtathat! Hogy hogyan? Egyszerűen döntsd el! Dönts úgy, hogy mást szeretnél megtapasztalni. Amikor látsz egy hajléktalant, te döntöd el, hogy meg akarod-e tapasztalni, milyen érzés segíteni. Csak úgy önzetlenül adni. Ha nem segítettél, akkor sincs semmi baj! Valószínüleg nem akartad megtapasztalni, vagy már tudod. Alapvetően ez a segíts vagy ne segíts is bonyolultnak tűnik, hiszen ha halat adsz, ahelyett, hogy halászni tanítanád meg az embert, nem segítettél! Csak kiszolgáltatottá tetted, tőled függővé, ahelyett, hogy szabaddá tetted volna. Az a legnagyobb segítség, hogy felébreszted a másikban a tudatosságot. Hogy mindenki lássa, hogy saját maga választotta meg az életét és ezen ugyanúgy egy döntéssel változtathat. 

Nem azt mondom, hogy este eldöntöd, hogy milliomos leszel és másnap arannyal szegélyezett baldachinos ágyban kelsz... Hanem azt, hogy a hozzáállásodat te választod. Ez az, amit pillanatok alatt formálhatsz. ( Ha van ágyad, fedél a fejed fölött és kaja a hűtőben, már gazdagnak számítasz. Megvan mindened, amire ténylegesen szükséged van. ) Az új dolgokban, emberekben ne az ellenséget lásd. Hanem azt, hogy általa te, a lelked mit akar megtapasztalni! Minél tudatosabb vagy, annál hamarabb manifesztálódnak a döntéseid.

Itt is érvényes a hármasság, a Szentháromság. Gondolat-szó-tett. Dönts, mondd ki, aztán engedd el. Ne is foglalkozz vele. Éld tovább ezt az életed és az Univerzum megadja, amit kérsz. Ebben kell hinned. Hogy benned is ott van ez az erő. Mindenkiben ott van. 

Az a mozgatórugó, hogy a lelked akar tapasztalni. Ő, vagyis te akarod megtudni, hogy kicsoda, hogy milyen. Adott szituációkban hogyan reagál. Csak így derülhet ki, hiszen ez a viszonylagosság világa. Jó-rossz, fekete-fehér. Fokozatosan tanulod, hogy mi nem vagy. Így formálódik, hogy valójában milyen vagy. Bármit teszel, bármit csinálsz, erre szolgál. 

Itt is azt hiszem inkább a lelkedhez szólok. Sokszor biztosan nem érted, amit mondok, de érzed, hogy így van. Ezért találhatsz megnyugvást, mert érzed, hogy nem vagy egyedül. Te magad is 3 "összetevőből" állsz. A fizikai tested, a szellemed és a lelked. Ezt nevezheted bárhogyan ( tudat - tudatalatti - tudatfeletti ). A megnevezés mindegy, hiszen minden egy. Minden ugyanazt mondja, minden ugyanarról szól! Akkor ideális, ha ez a 3 részed egységben van. Amikor mondjuk mozogsz, olvasol, meditálsz. Mindegyik részeddel foglalkozol úgy, hogy egyenlő legyen az arány, tartsd meg a középpontot, a fókuszt. 

Csak nézz körül. Biztosan van olyan a környezetedben, aki kényelmesebb helyzetben van, mint te. Ha hozzá viszonyítod magad, akkor megtudod, milyen a "szegénység". Ha olyanhoz méred magad, aki rosszabb helyzetben van, akkor a "gazdagságot" tapasztalod. Ha valaki bunkó, akkor a kedvességet, ha valaki rossz, akkor a jóságot és így tovább. Minden viszonylagos! Csak azt nézd, hogy te mit akarsz elérni, mit akarsz megtapasztalni. És ezt ne gondold egonak, mert amit megtapasztalsz, az rajtad keresztül sugárzik ki. A te világodban te vagy a középpont. Rajtad keresztül történnek az események. Ezért mondják, hogy magadon változtass és akkor tudsz változást előidézni. 

Nem mondom, hogy egyszerű. Mert nem az. Tényleg nem. Én ezt úgy próbálom gyakorolni, hogy reggel, a jóga után kicsit "megpihenek". Elképzelem akár a távolabbi jövőmet, akár azt az adott napot. Addig "képzelem", vizualizálom,  amíg nem tetszik, amit látok. Ha jön az érzés, hogy ez jó, ezt akarom,  akkor jó :) Akkor felkelek, felöltözöm, reggeli, stb. Minél pontosabban, részletgazdagabban képzeled el, annál inkább bele tudod élni magad, el tudod hinni, át tudod érezni és el tudod engedni. Másnap ezt az elmélkedést, meditációt, hívd aminek akarod, majdnem ugyanott folytatom, ahol abbahagytam. És a lelkem, az Univerzum biztos, hogy arra "vezet", ahol meg is tudom tapasztalni. Higgyél ebben. A saját Isteni, teremtő erődben! Az egész napod hangulata megváltozik. 

Akárhol is vagy, akármilyen életet élsz, számodra a legjobb helyen vagy, ahol csak lehetsz. És hiába egyedi minden pillanat, a kilépést, a változást bármikor újra teremtheted. Ne félj, egyszerűen nem ronthatod el!