Egyetlen pillanat

2015.01.08 12:54

" Ébredjetek fel! A személy, akinek hiszitek magatokat, hamarosan meg fog halni. Úgyhogy most ébredjetek fel és legyetek elégedettek ezzel a tudással: Nincs szükség keresésre, a teljesítmény semmire nem vezet, semmin nem változtat. Csak legyetek boldogok most! A szeretet az egyetlen realitás a világon. Mert ez mind Egy. És az élet törvényei a paradoxon, a humor és a változás csupán. Problémák nem léteznek, soha nem is voltak és nem is lesznek. Hagyjatok fel a küzdelemmel, szabaduljatok meg az elmétektől, dobjátok el aggodalmaitokat és lazítsatok. Nincs szükség arra, hogy ellenálljatok az életnek; csak cselekedjetek legjobb tudásotok szerint. Nyissátok ki a szemeteket és vegyétek észre, hogy sokkal többek vagytok, mint képzelitek. Ti vagytok a világ, ti vagytok az univerzum - önmagatok vagytok és mindenki más is egyben! Ez az egész Isten csodálatos játéka. Ébredjetek fel, nyerjétek vissza a humorérzéketeket. Ne aggódjatok, egyszerűen legyetek boldogok. Máris szabadok vagytok! "

Dan Millman - A békés harcos útja

 

Most értem a könyv végére és eszméletlen volt. De komolyan. Mindenkinek ajánlom. Nem lettem buddha, semmi nagy kaland nem történt :) volt egy pillanat. Amikor tudod csak úgy szinte repülsz a könyvvel... na akkor, abban a pillanatban éreztem át, hogy igen! Tényleg! Aki szerepel az életedben, az te vagy. Akivel problémád van, az te vagy. Akit szeretsz, az is te vagy. Minden te vagy! Csak külső emberre vetíted ki... 

Saját magunk alkotjuk meg a börtönünket, csak nem vesszük észre. Mindig, amikor valaki vagy valami külső dolgot hibáztatsz bármiért, akkor az valóban ott van benned. Ezért kell magadat rendbe tenned. Így változtathatsz. Mindig te legyél a mozgatórugó és hidd el, minden megoldódik magától! Mindegy ki van melletted, kivel élsz, hol, mekkora lakásban vagy házban. Ami kívül van, az is TE VAGY!!! 

Hát jó éjt nektek ;)