Női energia napjainkban

2014.09.07 17:53

Buddha kapcsán vált ismertté és szállóigévé, holott erre már Horatius is felhívta a figyelmünket; alapelveiben szerepel az "Aurea mediocritas", az arany középút, szélsőségek kerülése. 

Ez azért is nagyon fontos, mert nem szabad, hogy nagyon elvigyen minket valami. A saját életemben tapasztalom mennyire nem jó...

 

Hosszú évekig hangoztatták mindenhol, hogy legyél erős, kemény, önálló, független nő. Ez mind szép és jó, de! Itt van a szélsőség... Ezt annyira magas szintre sikerült fejlesztenem, hogy egyszerűen a mellettem élő Férfitól veszem el a lehetőséget, hogy Férfi legyen. Ami természetesen senkinek nem jó... Persze, tudom, vannak erősebb nők meg gyengébb férfiak, stb. De ezt akkor sem szabad! Meg kell hagyni mindenkit a saját szerepében!

Legyél erős, független, de tudd, hogy mikor kell annak lenned és mikor Nőnek. Ez számomra borzasztó nehéz volt. Vagy még most is az? Szóval. Az előttem lévő szülői minta természetesen hasonló volt. Anyum vitt mindent a hátán, Apum meg... Hát szegény csak úgy volt. A család dinamikája felborult, aminek a mostra is ható következményei vannak. Nem kell játszanod a magatehetetlent, de hagyd meg a Férfinak, hogy Férfi legyen. Ne akarj mindent a kezedben tartani! Egyszerűen csak fogadd el a helyzetet, oldódj fel benne. Mi nők így tudjuk utána megváltoztatni, megszépíteni. Hagyd, hogy a Férfi irányítson. A férfi energia teremt, ez a kifelé áradó erő. Hagyd érvényesülni, különben zavar lesz az éterben.

Nem azt mondom, hogy üljünk otthon és játsszuk a cseléd szerepet. Ha elvárás, hogy főzzek, mossak, takarítsak, semmit nem csinálok, ezt hidd el. De komolyan. Akár egy hétig nem főzök, mert nincs kedvem. Utána meg minden nap friss koszt :) Ha csak úgy, szívből jön, azt a másik is érzi! Neked is örömet okoz, hogy örömet okoztál. Ne üzletelni akarj. Ne valamit valamiért! Mert akkor nem szeretsz igazán. Akkor szeretsz, ha szívből adsz, anélkül, hogy bármit is kérnél cserébe. Nem szabad elvárásokat támasztanod a másik felé. Így is, úgy is őt szereted, mindegy, hogy a kedvedben járt-e vagy sem... Hát nem ezt akarjuk mi magunk is? Hogy csak úgy, testestül-lelkestül szeressen a másik? Aki melletted, veled van, pontosan tudja, hogy mit szeretsz, mire vágysz. Ha nem követeled, megkapod. Persze, meg is veheted magadnak, el is intézheted. Vagy ( csak úgy, csajosan ;) ) kérheted, vagy utalhatsz rá, hogy mennyire örülnél ennek vagy annak. Biztos, hogy örömöt akar neked szerezni a párod, csak hagyd meg neki a sanszot! 

Viszont. Tudnod kell azt is, mikor kell kiállnod magadért és az asztalra csapni. Amit persze hajlamosak vagyunk hisztivel tálalni :) Semmi gáz. Majd a következő napon már tudod normálisan is ;) Bölcsen, próbáld meg megértetni magad :)

A női erő befelé forduló, alapjaiban más, mint a férfi erő. Ne egoból akarj irányítani, hanem szívből fogadj el és aztán tudsz változtatni a helyzeten. A mi energiánk elfogad, befogad, megszépít, harmonizál. Ha csak a mai normáknak akarsz megfelelni, akkor azzal a saját érzelmeid torzulnak. Egyik kedvenc íróm szerint mi túl sokat fogunk fel a világból, túl sok érzés hat ránk és ettől tűnünk bizonytalanabbnak. És egy szempillantás alatt megnyugszunk a Férfi karjaiban :) Ez olyan szép gondolat :)

A férfiak azért is viselik nehezebben a hűtlenséget, mert a nő befogadja a férfit, egy részét veszi magához. A férfi számára a szex tényleg csak szex, mindenfajta érzelem nélküli, felszínes testi kapcsolat, kémia, nem több. Utána már el is felejtette. A szeretett nővel a szeretkezés más. A férfi így akarja megismerni a nőt, eggyé válni vele. Míg a nő először megismer és utána akar lefeküdni a férfival. Ez a 2 lélek találkozása egyfajta transzcendentális kapu, ahol eggyé válhatnak. Mindannyian szembesültünk azzal a szemlélettel, hogy ha a férfi fekszik le sok nővel, akkor ő Don Juan, míg ha a nő teszi ezt, akkor... Na igen, akkor mindig jön az a bizonyos degradáló jelző. Emiatt van. Mert egy férfinak nem árt a tapasztalat ;) ő csak ürít és halad tovább. Egy nő viszont... Mások vagyunk. 

Alapvetően nem tudjuk megérteni egymást, mert mindkét nem a másikat akarja. A férfi nőt, a nő meg férfit :) Mintha elbeszélnénk egymás mellett. Ezt már itthon is tapasztaltam ám :) mindkettőnknek ugyanaz volt a baja, de hetekig tartott, míg ezt megértettük. 

Egy szó, mint száz... Ne hidd el a sok legyél erős, a férfinak legyen szüksége rád dumát. Valld be, hogy ez kölcsönös! Hagyjuk meg mindenkinek a saját nemét, mert abban tudja igazán megélni önmagát, így lehet bennünk és körülöttünk harmónia, boldogság.